DSC0 0069 BMK-00069
20210926_151635
20200118_150538
0430_Brummens Mannenkoor_04

Contact

Wilt u meer weten of ons uitnodigen voor een concert? Neem dan contact op met ons secretariaat!

Info koor

Wie wij zijn ......

Het Brummens Mannenkoor staat sinds februari 2020 onder leiding van Henriëtte Hansma. Gerard Geurts is sinds augustus 2006 de vaste pianist. dirigent en pianistHet koor, dat uit 50 leden bestaat, neemt in Brummen en omgeving een belangrijke culturele plaats in. Het BMK heeft de afgelopen jaren steeds meer een regionaal karakter gekregen. De leden komen ondertussen uit: Dieren, Apeldoorn, Loenen, Klarenbeek, Beekbergen, Zutphen, Hengelo Gld en Arnhem.  Naast het zingen heeft het BMK ook duidelijk de functie als vriendenkring. Minimaal één keer per jaar organiseert het BMK een feestelijke bijeenkomst waarbij ook de partners aanwezig zijn. Het repertoire is breed, veelzijdig en omvat verschillende stijlen, van klassiek tot modern en van volksmuziek tot religieuze muziek. Het Brummens Mannenkoor verzorgt zowel in de gemeente als in de regio jaarlijks een groot aantal concerten, waaronder onze bekende kerstconcerten. Om de drie jaar maakt het BMK een meerdaagse concertreis naar het buitenland. Zo heeft het koor de afgelopen jaren o.a. in Polen, Wales en Duitsland diverse concerten gegeven en natuurlijk gaan de partners van de zangers mee op zo'n concertreis. In het najaar van 2007 heeft het koor o.l.v. Dick van Heuvel in de bekende 'Berliner Philharmoniker' een schitterend concert gegeven. Dick overleed in 2009 aan een fataal hartinfarct. Alina Sokolova heeft gedurende de rest van het jaar het koor als ad interim door een moeilijke periode heen geholpen. Door het vertrek van Esther Gotink- van der Heijde  staat het koor nu dus onder leiding van Henriëtte Hansma.

De leden van het koor komen voornamelijk uit de gemeente Brummen, maar ook daarbuiten weten veel mannen de weg te vinden naar het Brummens Mannenkoor. We hebben een ledenaantal van 60 leden. Om dit op peil te houden hebben we regelmatig een ledenwerfactie. Er wordt vaak gedacht dat je pas lid kunt worden als je zangervaring hebt, maar de meesten van ons hadden dat ook niet toen ze zich aanmeldden. Vanzelfsprekend is een goede stem belangrijk, maar de ervaring leert dat de kwaliteit van een stem verbetert door een juist gebruik, Daarom besteden we in ons koor ook aandacht aan stemvorming en koorscholing. Nieuwe leden plaatsen we tussen leden met veel koorervaring, zodat ze goed worden begeleid. Niet de zangervaring maar het enthousiasme voor het zingen moet de belangrijkste reden zijn om lid te willen worden. De stem bepaalt in welke partij u wordt ingedeeld. Alle stemmen van ons koor zijn goed verdeeld over de vier partijen.

nieuwe leden van harte welkom ......

Het aantal leden willen we graag uitbreiden. Enerzijds omdat we veel mannen het plezier van het zingen in onze vereniging willen laten ervaren en anderzijds met het oog op de continuïteit om vergrijzing tegen te gaan.

wat u kunt verwachten ......

Een zeer enthousiast koor waar een fijne open sfeer heerst en waar iedere dinsdagavond met veel plezier gerepeteerd wordt. En natuurlijk kun u in de pauze gezellig een consumptie gebruiken aan de bar.

uitnodiging......

Slaat de vonk al over? Het Brummens Mannenkoor nodigt u, geheel vrijblijvend, uit om eens een repetitie bij te wonen. Weet u dat zingen in een mannenkoor een van de grootste mannenhobby's is! Dus waarom niet? Het is pure ontspanning, het is de lol en vriendschap van mannen onder elkaar, maar het is ook een muzikale prestatie neerzetten waar je jezelf en een groot publiek veel plezier mee doet. Elke dinsdagavond repeteren we bij Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5, Brummen, van 19.45-22.00 uur. Om de onderlinge band nog meer te verstevigen is er één keer per maand koorcafé na afloop van koorrepetitie.

Beluister het Brummens Mannenkoor.

Het Brummens Mannenkoor (kortweg BMK genoemd) is lid van de KNZV-Vereniging Midden Nederland, welke ressorteert  onder het landelijk Kon. Nederlands Zangersverbond, waarvan H.K.H. Prinses Beatrix beschermvrouwe is.

De KNZV-Vereniging Midden Nederland telt 53 mannenkoren met in totaal ongeveer 3000 zangers.